jueves, 25 de octubre de 2012

Criticar



La majoria de la gent quant va pel carrer avui dia no es fixa del qui passa pel costat, avans passejar sense criticar no era passejar.
Ja es sortia de casa amb aquesta idea la de criticar i opinar sobre tota persona que es poses per davant. Aquesta moda es va extendre molt a principis de segle XX, els diumenges al sortir de missa el "papás" amb la o les nenes i el o els nens aprofitaven per lluir les millors gales donant un tomb per la rambla o la plaça major del poble.
Alguns prenien un vermuth amb sifó i olives mentres veient passar als altres als que mentres anaven saluden anaven criticant, mira la filla dels Srs. Ferriols sembla que el nuvi la deixat diuen les males llengües, clar com que era militar i sense graduació no feia per la familia, has vist els Srs. Fornells tant que aparenteni diu que la fabrica la tindran de tancar perque no poden fer front als deutes i mira que tenen uns bons cotxes, i aixi desde finals de missa de dotze fins a l'hora de dinar que solia ser les dues i mitja on hi havia desfilada general i quedava tot desert, aqui les critiques allavors passaven a termes més intims i segurament més altes de tó.