domingo, 11 de noviembre de 2012

Els tres destins

ELS TRES DESTINS.

Un dia caminant pel cami que va dels cortals d'Encamp a Engolasters vaig arrivar al vell tunel excavat a la roca fa molts anys, pero aquest cop era diferent d'altres vegades, a l'esquerra del tunel i havia una escala de color blau que pujava directa al cel i a la dreta un tobogant de color gris que baixava direcció la vall d'Encamp, i un lletrero on m'indicava que tenia d'elegir un pas obligatori i que aquest decidiria per sempre més el meu destí.

- En l'escala del cel un cartell posava:
Els que aquesta escala escolliu no tindreu mai més sofriments, no tindreu de patir per res, però cada escaló que pujareu serà una mica menys de vida que us quedará, no podreu parar salvat en les zones autoritzades per al descans i no sabreu mai quant us faltará per arrivar.

- En el tunel el cartell posava:
Si traspasses aquest tunel continuarás amb el curs normal de la teva vida, no canviará res que tu no vulguis canviar i la teva vida seguira igual com fins ara.

- En el tobogant el cartell posava:
Si baixes per aquest tobogant podrás retrocedir com a máxin fins a l'inici de la teva vida, cosa que et podrá donar l'oportunitat de canviar-la en la seva totalitat, també i a descisió propia del tobogan podrá parar-te en qualsevol moment de la teva vida i la podrás canviar des de aleshores.

La elecció era dificil i temtadora, camins diferents, fácils i complicats a la vegada.
Jo per si de cas vaig fer mitja volta i vaig retrocedir fins al lloc on havia començat la caminada tot pensat si havia sigut un somni o un realit, no he tornat a passar mai més per aquell indret, per tant desconec la veritable realitat del que hauria passat d'haver triat un dels tres destins.